Politika kolačića

Politika kolačića

Naša politika kolačića

Hvala vam što ste posjetili www.parenthoodinstitute.com ("web stranica"). 

Ova web stranica koristi vlastite kolačiće i kolačiće trećih strana, kako bi vam pružili optimalno korisničko iskustvo. Mislimo da je važno da budete informirani koje kolačiće koristimo i u koje svrhe. Informacije u ovoj politici kolačića („politika“) usmjerene su na zaštitu vaše privatnosti.   

 U ovoj politici koristimo izraz "kolačići" za označavanje kolačića i drugih sličnih tehnologija (kao što su pikseli i objekti lokalne pohrane (LSO), koje su obuhvaćene Direktivom EU-a o privatnosti u elektroničkim komunikacijama i Zakonom o elektroničkim komunikacijama.

 

1. Što su kolačići?

 Kolačić je mala podatkovna datoteka koju prenosimo na vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite našu web stranicu. Kolačići se globalno koriste kako bi web stranice radile, odnosno radile učinkovitije, kao i da bi se vlasnicima web stranice pružile informacije.

 Kolačići prve strane su kolačići koje postavlja web stranica koju posjećujete i samo ih ta web stranica može pročitati. Osim toga, neke web stranice mogu koristiti usluge vanjskih partnera, koji također postavljaju vlastite kolačiće, koji su poznati kao kolačići treće strane. Imajte na umu da oglašivači i ostali (treće strane) mogu koristiti svoje vlastite kolačiće kada kliknete na oglas ili poveznicu na našoj web stranici. Te treće strane odgovorne su za postavljanje vlastitih kolačića i njihove postavke privatnosti.  

 Stalni kolačići su kolačići spremljeni na Vašem računalu i koje se ne brišu automatski kada zatvorite preglednik, za razliku od privremenih kolačića koji se brišu kada zatvorite preglednik.   

 Kada prvi put posjetite našu web stranicu, od vas će se tražiti da prihvatite ili odbijete kolačiće i upravljate svojim postavkama. Kolačiće koristimo kako bi omogućili web stranici da zapamti vaše postavke (kao što su korisničko ime, jezik, itd.) na određeno vremensko razdoblje. Kolačići se također mogu koristiti za anonimnu statistiku o korisničkom iskustvu na našoj web stranici. 

 Kolačiće ćemo postaviti na vaš uređaj samo ako nam date svoju suglasnost za to. Izuzetak su nužni kolačići, koji su uvijek aktivni jer su potrebni za ispravan rad naše web stranice.

 

2. Kako koristimo kolačiće?

 Naša web stranica koristi kolačiće kako bi vam mogli pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Kolačići nam također mogu omogućiti da pratimo i analiziramo kako koristite našu web stranicu i naše usluge, odnosno kako bi saznali kako komunicirate s našim sadržajem i kako bi poboljšali vaše iskustvo prilikom idućeg posjeta našoj web stranici. Na primjer, neki kolačići pamte vaše postavke kako ih ne bi morali potvrđivati svaki put kada posjetite našu web stranicu. Također, kolačići pomažu nama i našim partnerima da odredimo koji bi vas proizvodi i usluge mogli zanimati, kako bi vam ponudili relevantnu uslugu ili sadržaj.

 Kolačići nam pomažu da web stranicu prilagodimo vašim osobnim potrebama, kako bismo poboljšali usmjerenost korisnicima, dobili povratne informacije o vašem iskustvu i zadovoljstvu te komunicirali s vama.

 

3. Koje vrste kolačića koristimo?

 Kada date privolu za postavljanje i/ili čitanje kolačića, na našoj web stranici koristimo nekoliko različitih vrsta kolačića. Neki od njih su privremeni kolačići koji nam omogućuju da povežemo vaše radnje tijekom korištenja naših web stranica. Privremeni kolačići se brišu kada zatvorite preglednik. Ostali kolačići su trajni kolačići koji ostaju na vašem uređaju tijekom razdoblja navedenog u ovoj politici.

 

Naša web stranica koristi kolačiće u sljedeće svrhe:

 

Nužni (obavezni) kolačići

 Nužni su kolačići neophodni za rad web stranice i pomažu vam u navigaciji stranicom. Iz tog razloga ne zahtijevaju vašu privolu. Oni uključuju, na primjer, kolačiće koji vam omogućuju da vaša košarica bude spremljena tijekom svih koraka vašeg procesa naplate. Ovi kolačići također doprinose sigurnosti web stranice i njenoj osnovnoj funkcionalnosti.

 

Analitički i statistički kolačići

 Analitički i statistički kolačići pomažu nam da razumijemo ponašanje naših posjetitelja, kao i korištenje naše web stranice. Na primjer, možemo koristiti ove kolačiće da prepoznamo i prebrojimo posjetitelje ili da steknemo uvid kako posjetitelji koriste našu web stranicu. To znači da možemo saznati što na stranici radi, a što ne. Na taj način možemo kontinuirano raditi na poboljšanju web stranice, kako bi naši korisnici mogli lako pronaći ono što traže ili mjeriti učinkovitost komunikacije i/ili oglašavanje.

 

Marketinški (reklamni) kolačići

 Marketinški kolačići bilježe vaš posjet našoj web stranici i poveznice koje ste slijedili. Te podatke koristimo kako bismo oglašavanje i marketinške poruke koje vam šaljemo učinili relevantnijima, u skladu s vašim interesima. Također možemo podijeliti ove podatke s trećim stranama koje nam pružaju usluge u tu svrhu. 

 

Funkcionalni kolačići

 Funkcionalni kolačići koristimo kako bi personalizirali naš sadržaj sukladno vašim interesima, pozdravimo vas imenom i zapamtimo vaše preferencije. Ukoliko ovi kolačići nisu aktivni, neki elementi na našoj web stranici ili neke od naših usluga možda neće raditi ispravno.

 

4. Kolačići koji se koriste na našoj web stranici 

  Kolačići prve strane / neophodni kolačići sustava

  Kolačići za sesije – Sesija na web stranici prati korisnika tijekom boravka na stranici, bilježi koje stranice pregledava i što radi neovisno o tome da li je korisnik prijavljen na stranicu ili ne. Kad korisnik nije prijavljen kao registrirani korisnik, sesije su anonimne i bilježe se samo kao anonimni identifikacijski (ID) broj korisnika. Kad se korisnik prijavi na stranice, sesija korisnika ažurira se s njegovim Joomla ID brojem. Joomla CMS sesija podatke korisnika bilježi u formi kolačića u web pregledniku korisnika te u bazi podataka Joomla CMS sustava.

  Kolačić u web pregledniku je slučajan niz znakova za identifikaciju korisnika. U tom kolačiću nema osobnih podataka pomoću kojih se korisnik može identificirati. Kad korisnik / gost napusti web stranicu i zatvori web preglednik ili je neaktivan tijekom unaprijed definiranog vremenskog perioda (60 minuta na ovim web stranicama), sesija privremeno pohranjena u web pregledniku se briše i nigdje nije zapisana.

  Baza podataka sadrži zapis povezan sa sesijom kreiranom u web pregledniku. Joomla CMS u okviru tog zapisa bilježi podatke povezane s posjetiteljem na kojeg se sesija odnosi. Ti podaci mogu biti npr. ID broj korisnika, dijelovi obrasca kojeg je korisnik ispunio, blog članci koje je korisnik pročitao i sl. a koji bi mogli biti korisni za ostale preglede web stranice tijekom tog posjeta korisnika. Ako korisnik tijekom prijave koristi web trgovinu, kolačić pamti što je korisnik stavio u košaricu i na kojem se dijelu postupka naručivanja nalazi.

 

Kolačići trećih strana

  Google Analitika – Google Analitika bilježi IP adresu korisnika te služi za analizu statističkih pokazatelja posjećenosti web stranice. Prikupljene informacije kombiniraju se s podacima tisuća drugih korisnika kako bi se stvorila ukupna slika uporabe web stranice. Ovi kolačići ne sadrže osobne podatke, ne identificiraju korisnika niti su povezani s drugim informacijama koje pohranjujemo o korisniku.

 

 Naziv kolačića

 

Trajanje

Svrha

_ga

2 godine

razlikovanje korisnika

_gid

24 sata

razlikovanje korisnika

_gat

1 minuta

ograničavanje broja zahtjeva od strane korisnika

_gac_

90 dana

informacije o oglasnoj kampanji kad su Google Analytics i Google AdWords povezani

 YouTube – YoutTube video koji je objavljen u pojedinim sadržajima ovih web stranica sadrži kolačiće puitem kojih YouTube prati uporabu svojih usluga. YouTube kolačići instaliraju se samo kada korisnik pokrene reprodukciju videa.

  

Naziv kolačića

Trajanje

Svrha

PREF

10 godina

pohranjuje vaše postavke, željeni jezik, koliko rezultata pretraživanja želite prikazati na svojoj stranici i želite li uključiti Googleov filtar za sigurno pretraživanje

VISITOR_INFO1_LIVE

8 mjeseci

mjeri vašu pojasnu širinu kako bi utvrdio da li se koristi novo ili staro sučelje

YSC

sesija

evidentira umetnuti video

use_hitbox

sesija

povećava brojač prikaza videa na YouTube videozapisu

 

Google reCaptcha – Google reCaptcha prikuplja osobne podatke korisnika kako bi se utvrdilo da li obrazac ispunjava osoba ili neki bot. reCaptcha usluga npr. provjerava sve kolačiće koje je Google u posljednjih 6 mjeseci pohranio u web preglednik korisnika, koliko klikova mišem je korisnik napravio na stranici, jezik web preglednika i sl.

 

Naziv kolačića

Trajanje

Svrha

APISID, HSID, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID

do 2 godine

kolačići koji koriste jedinstveni identifikator za praćenje korisnika

 

Autori kolačića trećih strana su te treće strane, u ovom slučaju Google. Više informacija o vrsti i načinu prikupljanja te korištenja vaših podataka od strane Googla pročitajte na https://privacy.google.com/intl/hr/your-data.html, a pogledajte i njihov Priručnik za privatnost na Googleovim proizvodima za informacije o privatnosti za sve Google proizvode / aplikacije.

 

Ova web stranica ne dijeli vaše osobne informacije s autorima kolačića trećih strana niti direktno koristi kolačiće trećih strana.


5. Kontrolirajte svoje postavke kolačića 

Kada prvi put posjetite našu web stranicu, prikazat će vam se tzv. banner s informacijama o kolačićima i poveznicom na ovu Politiku kolačića, te potrebnim obavijestima i načinima davanja privole za postavljanje kolačića na vašu terminalnu opremu.

Ako niste prilagodili postavke preglednika da automatski odbija kolačiće, naš će sustav pohraniti kolačiće svaki put kada pristupite našoj web stranici. U banneru za postavke kolačića možete upravljati svojim odabirima (postavkama), kako bi dopustili ili odbili pohranu kolačića. Imajte na umu da bi blokiranje određene kategorije kolačića moglo utjecati na pristup određenim dijelovima web stranice ili korištenje neke funkcije.

Možete odbiti prihvaćanje, odnosno pohranu, kolačića aktiviranjem odgovarajuće postavke u vašem pregledniku. Ovo će ukloniti sve detalje iz kolačića. Međutim, ako odaberete ovu postavku, možda nećete moći pristupiti određenim dijelovima web-mjesta ili koristiti određene funkcije.

Možete izbrisati sve kolačiće koji su već na vašem uređaju brisanjem povijesti unutar preglednika. Ovo će ukloniti sve kolačiće sa svih web stranica koje ste posjetili. Imajte na umu da također možete izgubiti neke spremljene podatke (npr. spremljene podatke za prijavu, postavke web stranice).

Za više informacija o zaštiti osobnih podataka u vezi s kolačićima pogledajte web stranicu Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) – www.azop.hr.

Ako želite saznati više o kolačićima i drugim sličnim tehnologijama, posjetite www.allaboutcookies.org ili www.networkadvertising.org

 

6. Ažuriranje Politike kolačića

Zadržavamo pravo izmjene, dopune i/ili ispravka ove Politike. Posjetite ovu web stranicu s vremena na vrijeme kako biste ponovno pregledali ove ili se upoznali s novim (dodatnim) informacijama.

 

7. Kontaktirajte nas 

Ako imate bilo kakvih pitanja, komentara ili zahtjeva u vezi s ovim Pravilima kolačića, kontaktirajte nas na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili:

Parenthood d.o.o.

Vrpoljački put 6, 22000 Šibenik

S naznakom: zaštita osobnih podataka

 

 

 

 

 

Posljednja izmjena 18. studenoga 2021.

 

 

 

©2024 Parenthood Institute

Search