Rekli su o nama

Image

Nada Jagnjić, odgojitelj u DV „Radost“- Split

16 godina radnog iskustva
 
Odgojitelj u dječijem vrtiću zasigurno ima značajnu ulogu, kako u zaštiti djetetova zdravlja, tako i u edukaciji djeteta o zdravstvenom odgoju. Zato smatram da je ova edukacija dobar izbor za svakog odgojitelja. Pohvale doc. Ireni Bralić na odabiru tema i njihovoj prezantaciji, sve pohvale naravno i drugim predavačima koje sam upoznala tijekom ovih deset modula. Posebno mi se svidjelo aktivno sudjelovanje predavača i polaznika gdje smo mogli iznositi primjere, ali i probleme s kojim se susrećemo tijekom našeg odgojno-obrazovnog rada u grupi. Na kraju bi zahvalila i svom poslodavcu koji mi je omogućio ovu hvale vrijednu edukaciju, koja će sigurno pridonijeti jačanju mojih stručnih kompetencija.
Image

Mirjana Dujmović, odgojitelj u DV „Radost“- Split

15 godina radnog iskustva.

Radionice „Stručna podrška odgojitelju“ su odlične i edukativne. Prije svega atmosfera je ugodna i odnos među sudionicima je interaktivan. Doc.prim.dr.sc. Irena Bralić me je svojom stručnošću osnažila te doprinijela povećanju mojih kompetencija. Pohvale svim gostima-predavačima osobito prof. Iskri Tomić Kaselj. Upoznala sam kolegice iz drugih vrtića i razmjena iskustava iz odgojno-obrazovne prakse uvijek je dobrodošla. Hvala na svemu.

Image

Andrea Pedišić, odgojitelj u DV „Radost“- Split

21 godina radnog iskustva.

Koncept i voditelji edukacija, te poticajno i motivirajuće okruženje, obogatili su moja dosadašnja stečena znanja i vještine vezana za zdravstveni aspekt odgojno obrazovnog rada.

Detaljno pripremljeni i razrađeni edukativni materijali, bili su nam dostupni od prvog dana, a predavači su imali fleksibilan pristup izlaganjima. Osluškivali su naše potrebe i interese, te prilagođavali sadržaj.

Vrijeme provedeno na radionicama iskoristili smo za upoznavanje, druženje, razgovore i razmjenu iskustava sa kolegicama iz drugih organizacija. Razmijenile smo kontakt podatke, te dogovorile susrete i suradnju u budućnosti.

Neke od nas edukacija je ohrabrila i potakla na daljnji rast i razvoj, te napredovanje u struci.

Image

Martina Škaričić, odgojitelj u DV “Cvit Mediterana” Split, P.O. “More”

8 i pol godina radnog iskustva.

Na ovu edukaciju sam se prijavila prvenstveno jer nisam do sad imala priliku sudjelovati u području koje je direktno vezano za zdravlje djece, a dobila sam puno više od toga. Kroz ovih 10 modula proširila sam svoje znanje ne samo na tom području nego i mnogo šire. Dobiti priliku za usavršiti svoje postojeće znanje, nadopuniti ono što nisam prije imala priliku je neprocjenjivo i za cijelu organizaciju imam samo riječi hvale.
Posebno bih istakla prof. Iskru koja je svojim stručnim izlaganjem obogatila moje znanje te svojom toplinom učinila da uživam u svakoj minuti naših susreta i dr. Irenu B. koja nas je uvela u svaki segment koji je vezan za zdravlje naše dječice, a uz sve to uvijek našla vremena za smijeh i šalu, te smo svaki sljedeći susret čekali sa uzbuđenjem!
Hvala Vam što sam baš ja imala priliku sudjelovati na ovakvom stručnom usavršavanju
Image

Sanja Žanko, odgojitelj u DV „Radost“- Split

23 godina radnog iskustva.

Prijavila sam se na ovu edukaciju jer mi se tema ucinila zanimljivom s obzirom da radim u jaslicama. Kroz 10 modula, u opustenoj i vedroj atmosferi dr. Bralic i njeni gosti predavaci na strucan i jednostavan nacin upoznali su nas s temama koje su bitne u nasem radu. Stekla sam nova znanja i iskustva, i bilo mi je zadovoljstvo prisustvovati ovoj edukaciji.
Image

Bernarda Tolić, odgojitelj u DV „Radost“- Split

5 godina radnog iskustva.

Iako je već pri prvom susretu bilo jasno da će poticajno i motivirajuće okruženje, koncept te voditelji edukacija neupitno obogatiti dosadašnja iskustva i znanja vezana za zdravstveni aspekt odgojno-obrazovnog rada, očekivanja su ipak nadmašena.
Detaljno pripremljeni i razrađeni edukativni sadržaji i materijali koji su nam bili dostupni od prvog dana, nisu doveli do toga da ih se predavači “slijepo” drže, dapače, fleksibilnim pristupom izlaganjima maksimalno su bili usmjereni na ona područja i teme koje su u fokusu našeg interesa i koje su kao takve dio naše odgojno-obrazovne svakodnevnice i problematike.
Spremnost na konstruktivni dijalog te refleksivna praksa, kako odgojitelja međusobno, tako i odgojitelja i predavača, dovela je do toga da sam ja osobno obogaćena i osnažena informacijama ali i osjećajem sigurnosti i kompetencije za argumentiranim akcijama i reakcijama vezanima za spomenuti zdravstveni segment odgojiteljske struke.
Učvršćena i produbljena znanja te vještine ostaju mi kao podsjetnik na zajednički rast tijekom ovih 10 modula.
Image

Doris Matković, mag. praesc. educ. D.V. Cvrčak, Solin

7 godina radnog iskustva.

Za ovu edukaciju sam se odlučila kako bi obogatila svoje znanje na području zdravstvene zaštite djece, obzirom da smatram kako je to jako važno rad svakog odgojitelja. Moduli su bili izvrsno pripremljeni, a predavači elokventni i zainteresirani za konstruktivnu raspravu o temama koje su nas, polaznike ovih modula, zanimale. Nakon sudjelovanja na Parenthood edukaciji stekla sam nova znanja i obnovila postojeća te se osjećam kompetentnom za primjenu naučenog u praksi.
Image

Martina Matić, odgojitelj u DV. "Ružmarin" u Splitu

2 godine radnog iskustva.

Ovim putem se želim zahvaliti što sam bila dio edukacije. Kroz ovih 10 modula temama ste uspješno povezali Vašu profesiju i naš rad u predškolskim ustanovama.

Teme su bile zanimljive i korisne, a atmosfera ugodna i opuštena. Stečena znanja ću implementirati u svakodnevnom radu sa djecom.

Image

Anamarija Karuza, odgojitelj u DV “Cvit Mediterana” Split

16 godina radnog iskustva.

Zovem se Anamarija Karuza, odgojiteljica sam predškolske djece, radim u gradskoj predškolskoj ustanovi Cvit Mediterana i brojim 16 godina stručnog radnog staža.
Inače radim u malom objektu u inkluzivnoj mješovitoj vrtićnoj skupini s integriranim sportskim programom.
Tijekom svoje dosadašnje prakse, završila sam brojne edukacije iz različitih odgojno-obrazovnih područja, a velikim dijelom one koje se tiču djece s teškoćama u razvoju budući da se radi o vrlo izazovnoj i zahtjevnoj skupini koja traži dodatne vještine u radu. Kao važnu stručnu kompetenciju bih istaknula da sam i certificirani Unicefov voditelj radionica Rastimo zajedno plus za roditelje djece s TUR. Stručna usavršavanja smatram važnim, štoviše nužnim dijelom nadogradnje našeg poziva jer nam pomažu ojačati osobne i profesionalne kompetencije i vještine. Jedno od takvih vrijednih iskustava koje me osnažilo u cjelovitom smislu kao stručnjaka u radu s djecom rane i predškolske dobi je svakako i ova edukacija odnosno stručna podrška. Iako pokriva zdravstvene teme koje su svakodnevne i nezaobilazne u praksi, vrlo vješto kroz njih integrira sposobnost snalaženja na relaciji odgojitelj-roditelj jer znanja stečena tijekom stručnih modula olakšavaju i jačaju komunikacijske vještine u smislu zahtjeva koje zdravstveno-higijenska služba stavlja pred roditelja, a što je često i najzahtjevnije područje našeg rada. Teme koje smo obrađivali su iznimno korisne, a voditeljica kao i suradnici koje smo imali prilike slušati odnosno razmjenjivati s njima vrijedna iskustva su izuzetni stručnjaci od kojih je pravo zadovoljstvo dobivati informacije, znanja, iskustva i podršku. Ovu bih edukaciju preporučila svakom sudioniku odgojno-obrazovnog procesa kao izuzetnu priliku za proširivanje znanja, a naročito stjecanja novih vještina te samim tim jačanja profesionalnih uloga i kompetencija. Vrlo rado ću se uključiti i u svaki sljedeći oblik stručne podrške koji bude organiziran od strane Parenthood-a.
Image

Josipa Boban, odgojitelj u DV "Cvrčak" - Solin

15 godina radnog iskustva.

Vrlo sam zadovoljna što sam prisustvovala ovoj hvalevrijednoj edukaciji koja u potpunosti opravdava svoj naziv "Stručna podrška odgojitelju".
Iako je osnova ove edukacije zdravstveni segment,moram naglasiti da ništa manje kvalitetnih inputa nismo dobili ni u pedagoškom smislu.
Edukacija mi je kroz ovih 10 modula proširila vidike te sam naučila da pojedine situacije treba sagledati iz više kuteva (odgojitelj-roditelj-pedijatar),a to će mi zasigurno pomoći u daljnjem radu i komunikaciji.
Iako često umorna rado sam odlazila na svaki modul gdje su nas uvijek dočekivala nasmijana i topla lica docentice Irene Bralić te profesorice Iskre Tomić Kaselj.
Osim znanja koje smo dobile dodatno su nam dale vjetar u leđa za naš profesionalni rad i podsjetile nas koliko je bitno naše postojanje u životu predškolske djece.
Ugodno ozračje na predavanjima,pristup predavača i njihova stručnost učinile su da ovu edukaciju doživim kao potpuno zadovoljstvo i radost što sam bila dio svega toga!
 
Image

Ana Pleština, odgojitelj u DV „Radost“- Split

Ova edukacija obogatila me i kao stručnjaka i kao čovjeka.
Kao stručnjaka, dala mi je neka nova saznanja, upotpunila ona već stečena i jako ohrabrila na daljnje istraživanje i napredovanje.
Kao čovjeka  obogatila me za nova poznanstva, kvalitetno vrijeme provedeno sa ugodnom grupom ljudi te me na neki način ispunila ponosom što sam dio ovog projekta.
Sadržaj svih deset modula kao i sami predavači tj. voditelji svakog novog modula su bili izrazito zanimljivi i inspirativni. Upravo zbog svakog od tih stručnjaka sam potaknuta i ohrabrena na profesionalni rast, a svakako i potaknuta na razmisljanje kao majka.
Razmjena iskustava, grupne diskusije te poticanje na razmišljanje kako riješiti potencijalni problem u budućnosti su me zaista potaknuli kao odgajatelja da svaki put odem sa radionice puna zanosa za nove ideje, projekte, sastanke, zamisli i sl. Ovo je bilo iskustvo koje se pamti cijeli život.
Image

Ina Veić, odgojitelj u DV „Radost“- Split

8 godina radnog iskustva.

"Stručna podrška zdravom odrastanju" je privukla moju pozornost,prvenstveno,raznovrsnom tematikom koja je bitan aspekt u mom odgojno-obrazovnom radu s djecom.
Izložene teme,stručni sadržaji koji su kvalitetno prezentirani vodstvom vještih stručnjaka koji su svojim izuzetnim sposobnostima kroz predavanja, audiovizualne prikaze,demonstracije, grupne diskusije,praktične vještine doprinijele dinamici izlaganja i praćenja,lakoći upijanja,osvještavanju potisnutih spoznaja,pozitivnoj motivaciji te stvaranju praktične okoline koja pridonosi zadovoljavanju radnih sposobnosti i primjeni naučenog.
Poticanjem i davanjem podrške od strane hvale vrijednih stručnjaka dobila sam sigurnost u primjeni potencijalnih situacija s kojima bih se mogla susreti u odgojno-obrazovnom procesu.
Sudjelovanjem kroz 10 modula,stekla sam nova znanja,osnažila se kao pojedinac,obogatila svoje iskustvo i iznimna mi je čast biti sudionikom ove edukac
Image

Marina Drašković magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja - DV „Radost“- Split

10 godina radnog iskustva.

Prisustovati ovom stručno interdisciplinarnom usavršavanju odgojitelja, na temu „Stručna podrška odgojitelju – izazovi covid – 19 pandemije“, za mene je bio veliki izazov i čast, privukla me je raznolikost tema i sadržaja. Kroz svoje višegodišnje iskustvo često sam se susretala sa problemima zdravstvene prirode djeteta, od onih blažih tegoba do ozbiljnijih bolesti,poteškoća i hendikepa kod djeteta.
Pandemija Covid – 19 donijela je sa sobom dodatne poteškoće i niz pitanja, među kojima se nameće ono, kako sačuvati djecu, kako sačuvati sebe i biti prenositelj radosti i smijeha, a ne virusa.
U komunikaciji sa roditeljima, pa i medicinskim osobljem vrtića nerijetko smo mi odgojitelji ostajali uskračeni za niz važnih odgovora na pitanja koja su prvenstveno vezana za zdravlje djeteta.
Kroz ovih 10 modula, osim znanja koje ste nam, Vi dr.Bralić kao i Vaši predavači na vrlo zanimljiv i interaktivan način prenosili, dobili smo poticaj, podršku u svom odgojno obrazovnom radu, što nam uistinu treba.
Vjerujem da su ovo dobri temelji za daljnju suradnju u koju bi, smatram svakako trebalo uključiti medicinsko osoblje vrtića, kao i ostale članove stručnog tima.
Image

Vedrana Cindro Šurija, odgojitelj u DV "Smiješak" na dječjem odjelu KB "Firule" - Split

Izuzetno sam zahvalna zbog mogućnosti sudjelovanja na Vašoj edukaciji.
Iskustvo u skladu humanosti,znanja,skrbi i doze elegantnog humora.Bez  idealiziranja!
Vaša informiranost o našoj struci i razumijevanje za svakodnevne situacije, pokazuje da trud,ljudskost, čast,ljubav prema svojoj profesiji ima smisla.Vi ste nas i te kako slušali tijekom modula.
Uvijek je dobro čuti iskustva drugih odgojitelja,također.Zahvaljujem na ponavljanju znanja o žurnim situacijama,što nam je svima potrebno i vrlo bitno.
Hvala Vam  još jednom na svemu kroz ovu pedagošku godinu.
©2024 Parenthood Institute

Search