Stručna podrška vrtiću

Image
Da bi vrtić bio mjesto sigurnog okružija za dijete, odgojitelji i stručni suradnici ostali kompetentni, roditelji mirni, a djeca vesela i zdrava neophodno je stalno usavršavanje postojećih i usvajanje novih znanja i vještina.
Suvremeno vrijeme, način života i funkcioniranja obitelji, COVID-19 epidemiološke okolnosti, klimatske i ekološke promjene potenciraju odgovornost roditelja, djelatnika odgojno obrazovnog i zdravstvenog sustava, dostupnost i socijalno-ekonomsko blagostanje društva. Razumjeti stvarne potrebe zdravog i kronično bolesnog djeteta, roditelja, odgojitelja i stručnih suradnika i pravodobno, racionalno intervenirati daleko je lakše uz recentnu multidisciplinarnu stručnu podršku utemeljenu na znanstvenim dokazima.
Odgojitelji
u predškolskim ustanovama kontinuirano skrbe o djeci iz svoje grupe, često s njima provode više vremena od zaposlenih roditelja zbog čega su u prilici da prvi zapaze odstupanja od očekivanog obrasca rasta i razvoja ali i prve simptome akutne bolesti ili pogoršanja kronične bolesti djeteta.
©2024 Parenthood Institute

Search