Politika privatnosti

Politika privatnosti

Izjava o privatnosti – web stranica

 

Parenthood prikuplja i obrađuje osobne podatke u skladu s važećim europskim i hrvatskim propisima koji se odnose na zaštitu osobnih podataka, a napose u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka).

Koje osobne podatke obrađujemo? 

Prvenstveno obrađujemo osobne podatke naših klijenata (fizičkih osoba) i odgovornih osoba ili predstavnika klijenata (pravnih osoba) te njihovih zaposlenika, kao i predstavnika ili zaposlenika naših poslovnih partnera. 

Također, obrađujemo one vaše podatke za koje ste nam dali privolu u svrhu promidžbe i slanja našeg newslettera. 

Na našoj web stranici i kanalima društvenih mreža povremeno objavljujemo fotografije i video zapise s radionica, seminara i drugih vrsta edukacije koje smo održali. Neke od fotografija mogu sadržavati osobne podatke, te ih obrađujemo na temelju privole ili našeg legitimnog interesa, u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, o čemu uvijek prethodno obavijestimo ispitanike.  

Zašto ih obrađujemo? 

Pravni temelj za obradu osobnih podataka u pravilu je izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik (ili pravna osoba koju predstavlja) stranka, kao i poduzimanje odgovarajućih radnji na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora.

Pravni temelj za obradu osobnih podataka u svrhu promidžbe i slanja newslettera je vaša izričita privola, koju možete opozvati u svakom trenutku putem poveznice u e-mailu koji ste primili od nas ili slanjem e-maila na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Kako smo došli do vaših osobnih podataka? 

Osobne podatke dobili smo osobno od ispitanika, odnosno od pravne osobe u kojoj je ispitanik odgovorna osoba, predstavnik ili zaposlenik. 

Na našoj web stranici osobno unosite svoje podatke. Moguće je da vaše podatke unese i organizacija koja vas šalje na radionicu, seminar ili drugu vrstu edukacije, a temeljem vašeg međusobnog odnosa. Provjerite s vašom organizacijom koje mjere zaštite podataka koriste i kako možete zatražiti ostvarenje svojih prava. 

 

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke? 

Vaše osobne podatke čuvamo do zakonom propisanog roka, a ako takav rok ne postoji do ispunjenja njihove svrhe, odnosno vašeg opravdanog zahtjeva za uklanjanjem ili brisanjem podataka. Kada obradu temeljimo na privoli, vaše osobne podatke čuvamo do povlačenja privole.

Ukoliko je riječ o kontakt podacima (ime i prezime, broj telefona i e-mail adresa) odgovornih osoba ili predstavnika pravnih osoba s kojima smo u poslovnom odnosu, čuvamo ih 1 godinu od posljednjeg kontakta, odnosno prestanka poslovnog odnosa. 

Kolačići (Cookies) 

Naša web stranica koristi kolačiće, što je uobičajeno za gotovo sve web stranice. Kolačiće koristimo kako bi vam omogućili najbolje moguće korisničko iskustvo. Koristimo i kolačiće za anonimno prikupljanje statističkih podataka koji su nam potrebni za poboljšanje funkcionalnosti i sigurnosti naše web stranice. 

Kolačići su mali dijelovi informacija koji se pospremaju na vaše računalo ili mobilni telefon kada pretražujete web stranicu. Možete ih isključiti u postavkama svojeg web preglednika. Ukoliko to učinite najvjerojatnije ćete ograničiti funkcionalnost naše web stranice, kao i ostalih web stranica koje ćete otvarati u tako podešenom web pregledniku.

Više informacija o kolačićima možete pronaći u našoj Politici kolačića. 

Koristimo li vaše osobne podatke u neke druge svrhe?

Vaše osobne podatke koristimo samo u ono svrhu u koju su pruženi. Ukoliko dođe do potrebe za obradom vaših podataka u druge svrhe, o tome ćemo vas pravovremeno obavijestiti. 

Kome otkrivamo vaše osobne podatke? 

Neki od vaših osobnih podataka mogu biti otkriveni našem ugovornom knjigovodstvenom servisu (npr. osobni podaci na računu za izvršene usluge) te nadležnim državnim i javnim tijelima, ukoliko smo to dužni prema zakonu ili nalogu suda.

Neke od vaših podataka možemo otkriti trećim stranama, ukoliko ste za to dali privolu.

Vaša prava i kako ih ostvariti? 

Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja o zaštiti osobnih podataka i pružiti vam informacije o vašim pravima u vezi osobnih podataka. 

Imate pravo dobiti potvrdu da li obrađujemo vaše osobne podatke ili ne. Ako ih obrađujemo, možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima i informacijama o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ kao i o eventualnim primateljima, te pravnoj osnovi za takav prijenos. 

Pružanje takvih informacija je besplatno, u pravilu elektroničkim putem u lako čitljivom i prenosivom formatu. Zadržavamo pravo naplatiti troškove u slučaju opetovanih zahtjeva, odnosno u slučaju da zlorabite svoja prava.

Također, imate pravo zatražiti ispravak svojih osobnih podataka, odnosno ograničavanje obrade osobnih podataka ili njihovo brisanje, odnosno prenošenje trećima. 

Za ostvarenje svojih prava ili informacije u vezi zaštite osobnih podataka kontaktirajte nas na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Uvijek se možete obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), kao nadzornom tijelu zaduženom za zaštitu osobnih podataka u Republici Hrvatskoj – www.azop.hr, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na adresu Agencija za zaštitu osobnih podataka, Selska cesta 136, 10 000 Zagreb.

Revizija i ažuriranje

Ova izjava se revidira i ažurira prema potrebi a najmanje jednom u godinu dana.

 

U Šibeniku, 18. studenoga 2021.

©2024 Parenthood Institute

Search